Feromonų poveikis žmonėms arba kaip suvilioti priešingą lytį

Karts nuo karto tenka pamatyt kvepalus, kurių sudėtyje yra feromonų. Tokie kvepalai, pasak gamintojų, padidina sėkmės tikimybę einant į pasimatymą su priešinga lytimi, juos rekomenduotina naudoti, einant į darbo pokalbį. Atrodo pasikvėpinsi ir sėkmė garantuota.

Apie feromonus teko pakalbėt su viena drauge, kuri studijavo biochemiją (ar kažką panašaus). Jos nuomonė buvo tokia:

Vieni mokslininkai teigia, kad žmogus neužuodžia feromonų, o kiti mano atvirkščiai, kad užuodžia. Gyvūnai sau partnerį renkasi pagal feromonus, nes jų kvėpavimo sistema sudaryta tarsi iš dviejų dalių – viena dalis užuodžia įprastinius kvapus, o kita būtent feromonus. Informacija apie kvapus apdorojama smegenyse, bet skirtingose vietose.

Iki galo nėra įrodyta, kad ir pas žmogų yra taip. Tai yra dar vienas reklaminis triukas, kad tam tikros įmonės gautų pelną. Žmogaus feromonai nėra iki galo ištirti, todėl kaip galima sintetinius feromonus leist į rinką ir sakyti, kad tai veikia?  Žinoma, žmogaus kūnas skleidžia savo savitą kvapą, kuris gali priešingai lyčiai būti priimtinas arba ne, todėl nebent tai būtų galima pavadinti „feromonais”. Žmogus sau partnerį renkasi ne vien pagal kvapą, jis dar šiek tiek ir mąsto, ko nepasakysi apie gyvūnus, kurie pasikliauna tik savo hormonais.

Teorija būtų niekas be praktikos : ) Kadangi esu be galo smalsus, nusprendžiau išmėgint šitą reikalą. Iš ebay.co.uk įsigijau koncentruotų feromonų, taigi efektas turi būt ypač stiprus : D

Pirmas eksperimentas:

Darbe priešingos lyties atstovių netrūksta, taigi pasikvėpinu ir laukiu „aukų”. Prie manęs paplepėti prisėda kolegė. Keista ar ne, bet ji prie manęs prasėdi praktiškai visą darbo dieną. To dar nėra buvę, nors paplepėt ateidavo ir ankščiau,  bet ne tokiam ilgam laikui. Ką gi – VEIKIA : D

Visi kiti eksperimentai:

Visiškas nusivylimas. Eksperimentavau ir darbe, ir pasimatymuose susitikdamas su skirtingomis merginomis, šokių aikštelėje… efekto jokio.

Taigi moralas būtų toks, kad pasitvirtino mano draugės nuomonė, kad tai tik dar vienas pinigų išviliojimų būdas. Tokie kvepalai gali būti tik placebas, jie gali padėti įgauti daugiau pasitikėjimo savimi ir ne daugiau. Nors perskaičius šį įrašą to pasitikėjimo, tikriausiai, irgi neliks : )

0 komentarų apie “Feromonų poveikis žmonėms arba kaip suvilioti priešingą lytį”

Parašykite komentarą