Kroatiškos spurgytės

Šių metų atostogas teko praleisti Kroatijoje. Be visų naujienų mano skrandžiui, vienas labiausia įsiminusių skonių, buvo Makarske ragautos nedidelės, netaisyklingos formos, spurgytės. Ir štai jų receptas:

  • 600 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 600 ml jogurto
  • 100 g cukraus
  • 14 g kepimo miltelių
  • 14 g vanilinio cukraus, arba arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
  • 1 citrinos žievelės drožlių
  • aliejaus virimui (maždaug 1 litro)

Taigi kiaušinių baltymus, atskirtus nuo trynių, gerai išplakame. Tada po truputį į kiaušinių baltymų plakinį įdedame cukraus, vanilę, citrinų žievelės drožles, kiaušinių trynius ir jogurtą.

Miltus sumaišytus su kepimo milteliais persijojame ir supilame į prieš tai paruoštą kiaušinių plakinį. Gautas mišinys turi būti skystokas.

Įkaitiname aliejų. Na, o kaip formuojamos spurgytės ir kokio skystumo turi būti tešla matosi šiame video:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ugOSt6mGFWM]

Formavimas, gan įdomus… Iškepas spurgytes išimame ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

0 komentarų apie “Kroatiškos spurgytės”

Parašykite komentarą