ILife V7s Pro – geriausias tinginio draugas

Ilgokai svajojau apie dulkių siurblį robotą, ir pagaliau jį nusipirkau. ILife V7s Pro pasirinkau dėl keleto priežasčių. Visų pirma, ILife siurbliai robotai, kaip Xiaomi telefonai – palyginti nebrangūs ir kokybiškai atliekantys savo darbą. V7s Pro versija man patiko tuo, kad jis ne tik dulkes gali siurbti, bet ir grindis plauti. Grindis gali plauti ir V5 versija, tačiau V7s Pro dulkių įsiurbimo anga platesnė. Taigi renkantis, man pasirodė, kad šis modelis yra optimaliausias.

Siurblį pirkau Aliexpress, todėl dar 12,52 dolerio gavau nuolaidą. Siųstas su DHL atkeliavo vos daugiau nei per savaitę. Komplekte, be būtinų priedų, buvo keletas ir atsarginių: šluostė grindims plauti, šepetukas pastumiantis dulkes link dulkių įsiurbimo angos ir keli filtrai.

ILife V7s Pro
Vandens ir dulkių talpos

Dulkių siurblys mane pasiekė su visiškai išsekusia baterija, todėl reikėjo keletą valandų jį įkraudinėti (įkrautos užtenka 120-150 min. siurbimo). Esu baisiai nekantrus, ir laukti tas porą valandų buvo labai sunku. Tuo labiau, kad porą savaičių grindys buvo specialiai nešluotos, laukiant siurblio.

ILife V7s Pro
Pultelis. Galima įjungti važinėjimo rėžimą, tačiau galima ir pačiam jį pakreipti į kairę arba dešinę mygtukais.

Nesugebėjau išlaukti, kol baterija įsikraus pilnai, bet sprendžiant iš mirksinčio indikatoriaus buvo jau beveik pilna, kai paleidau dulkių siurblį į darbą. Dulkių siurbimas ir plovimas vyksta atskirais etapais. Pirmiausia reikia įstatyti talpą dulkių siurbimui, vėliau ją išėmus įdėti vandens talpą ir pritaisyti šluostę.

Pirmiausia, žinoma, paleidau siurbti grindis.  Siurbti jis gali dviem režimais – važinėti atsitiktinai bet kokiomis trajektorijomis, arba spirale. Aš nustačiau pirmą variantą ir jis man visai patiko. Robotas važinėjo palei baldų kraštus, sienas… privažiavęs stalo koją, ją gražiai ratu apvažiuodavo viską išvalydamas.

Per visą siurbimo laiką užstrigęs niekur nebuvo. Tačiau kutuotame kilime klimpo, todėl vėliau kraštą to kilimo atverčiau, kad daugiau ant jo visai neužvažiuotų. Taip pat buvo keletą kartų užkliuvęs už svarstyklių – jos yra vos porą centimetrų aukščio. Tačiau užstrigęs paburgzdavo, ir pavažiavęs atgal apsisukdavo ir nuvažiuodavo kitur.

Taip pat iš jo kelio teko patraukti kompiuterio laidą ir kėdes virtuvėje. Tarp kėdžių kojų jis netelpa, o laidus vis bandydavo įtraukti į siurbimo angą.

Po kambarį pavažinėjo gerą pusvalandį įvairiais zigzagais, per tą pačią vietą keletą kartų ir dar neketino sustoti, tačiau jau pamačiau, kad grindys švarios ir pats pasiunčiau krautis. Kai siurblys važinėja tik atsitiktinėmis trajektorijomis, tai atrodo, kad „proto” jis neturi, tačiau savo įkrovimo stotelę rado lengvai. Prisiparkavimas primena atsargios moters parkavimasi automobiliu: Iš tolo, lėtai, lėtai, bet tiksliai.

ILife V7s Pro

Išėmęs dulkių dėžutę nustebau – nesitikėjau, kad prisiurbs tokį kiekį. Manau, nuotraukoje matomas vaizdas yra tikras įrodymas, kad savo darbą jis atlieka gerai.

Iškarto norėjau išbandyti, ir grindų plovimo funkciją. Pripyliau vandens į bakelį, įjungiau, ir jis vėl pradėjo važinėti, tik jau daug tyliau. Beje, V7s Pro versijoje esanti talpa vandeniui – valdoma, todėl yra saugesnė nei V7 versijos, kur vanduo tiesiog varva. Normaliai plauti pradėjo po kelių minučių, nes reikėjo šiek tiek laiko, kad visa šluostė sušlaptų. Su drėgna šluoste vėl važinėjo bet kaip, kaip ir siurbdamas, be jokio konkretaus maršruto – tai po kambarį, tai į koridorių, tai į virtuvę… Kadangi kai kurios kliūtys iš jo kelio jau buvo pašalintos, tai šiek tiek strigo tik ant kilimėlio prie durų. Bet vis pavažiuodavo atgal ir tęsdavo darbą kitur.

Plovimo ir apskritai viso jo darbo rezultatas labai geras. Kadangi pats labai nemėgstu tvarkytis ir grindis siurbiu ir planu greituoju būdu, tai galiu pasakyti, kad šis robotas darbą atliko geriau už mane. Jį taip pat galima nustatyti, kad siurbtų kiekvieną dieną nustatytu laiku. Tačiau to man dar nereikia, manau, užteks porą kartų į savaitę įjungti. Dabar belieka svajoti apie kokį nors droną, kuris ir nuo baldų dulkes nuvalytų 🙂

Siurblį galima įsigyti ir čia.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LWFuNIEBp5Y]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=No68CUB0d14]

15 komentarų apie “ILife V7s Pro – geriausias tinginio draugas”

  1. Na, į tokį aš jau kelinti metai žiūriu, bet kažkaip visada man būna, kad pradžioje džiaugiauosi, o po mėnesio kito numetu, tai ir neperku. Kaip tai, ar vis dar naudojies kai šiek tiek laiko praėjo?

    Atsakyti
  2. Sveikas. Labai noriu ir aš tokio. Kaip ten su muitais ir PVM? Ar reikėjo mokėti kai DHL atvežė?

    Atsakyti
    • Labas, realiai jo kaina buvo tokia: 165,45 eur siurblys + 38,94 eur. siuntimo išlaidos + muitas 4 eur. + 48 eur. PVM. Muitą ir PVM susimokėjau DHL’ui dar laukdamas kol jie gaus siuntą, nes jie apie ją sužinoję mane informavo ir mokesčius paskaičiavo.

      Atsakyti
      • Kiek anksčiau esu domėjasis tai jeigu užsisakinėji iš oficialaus pardavėjo; tai paprašius gali siūsti iš DE arba iš Italijos, be muitų

        Atsakyti
  3. labai prastas turiu, nieko jis nedaro, zaisliukas, o kai suges reikes ismesti nes autorizuoto serviso lietuvoje nera ir atstovo nera, pati Ilife i kinija rasiau

    Atsakyti
  4. Kiek anksčiau esu domėjasis tai jeigu užsisakinėji iš oficialaus pardavėjo; tai paprašius gali siūsti iš DE arba iš Italijos, be muitų

    Atsakyti
    • Na, čia priklauso nuo to, leidžia ar neleidžia rinkti šalį iš kurios siųs. Nes kartais būna EU pasirinkimai, bet š Lietuvą iš jų nesiunčia.

      Atsakyti

Parašykite komentarą