Xiaomi Loudspeaker – maža bet triukšminga

Vieną dieną sugalvojau, kad man reikia Bluetooth kolonėlės. Reikia, tai reikia – ėmiau ieškoti. Kadangi Xiaomi produkcija esu labai patenkintas, tai ir kolonėlės norėjau būtent šio gamintojo. Eksperimentuoti su kitais kažkaip nesinori.

Rinktis teko iš trijų variantų ir apsistojęs buvau ties šituo:

Prisiskaičiau apie ją daug gerų žodžių: garsiai groja, gerai atkuria žemus, dedasi mikroSD atminties kortelė, yra ausinių lizdas, yra garso reguliatorius. Bet ir kaina viršija 30 eurų.

Ir kai jau atėjo laikas pirkti, nusipirkau šią, kone tris kartus pigesnę, kainuojančią 12 eurų (o su cashaback ir dar mažiau).

Kai pašte atsiėmiau, pamaniau, kad atsiuntė kažką ne tą, nes dėžutė buvo labai maža, maždaug tokia kaip Mi Band2 apyrankės. Pasirodo, kad šios kolonėlės skersmuo tik 5 cm. Prieš perkant apžiūrinėjant jos nuotraukas, ji man atrodė bent dvigubai didesnė.

Kolonėlės korpusas metalinis, mano atveju, pilkos spalvos (dar buvo galima rinktis juodos ir aukso spalvos), apačia – guminė. Po guma įmontuotas įjungimo/išjungimo mygtukas, taip pat yra micro USB lizdas skirtas kolonėlės įkrovimui. Pasak gamintojo, įkrauta kolonėlė turėtų groti ~4 valandas.

Prijungimas prie telefono – super lengvas. Tiesiog reikia įjungti telefone bluetooth ir įjungti kolonėlę, telefone prie bluetooth įrenginių atsiradus kolonėlei ją pasirinkti ir viskas – jokių kodų vesti nereikia. Vėliau, tik įjungus kolonėlę ji pati iš karto prisijungia prie telefono, o jei įjungtas muzikos grotuvas, iš karto pradeda groti.

Garso šiai kolonėlei, tikrai, užtenka. Telefone maksimaliai padidinus garsą, kambaryje triukšmo buvo per daug. Atrodo, ir iš kur tokioje mažoje dėžutėje tiek garso? Tačiau žemo dažnio garsų mažoka. Kolonėlė taip pat turi įmontuotą mikrofoną, todėl ją galima naudoti kaip laisvų rankų įrangą. Iš esmės, tai tik dėl šios priežasties ją ir pirkau – man patinka kalbėti telefonu, įjungus garsiakalbį ir vaikščioti po kambarį, kol tuo metu telefonas guli ant stalo ir tam ši kolonėlė puikiai tinka.

Melomanams vis dėlto rekomenduočiau rinktis brangesnį variantą, bet tokiems minimaliems poreikiams kaip mano, ši kolonėlė puikiai tiks.

2 komentarai apie “Xiaomi Loudspeaker – maža bet triukšminga”

Parašykite komentarą