Namų gamybos limonadas

Nors jau ir artėja oro atvėsimas, bet šiandien dar pakankamai karšta. Kadangi gira jau gaivinomės, tai šiandien nusprendžiau parašyti kaip pasigaminti limonadą 😉

Namuose pasigaminti limonadą yra labai lengva ir jo skonis daug geresnis, nei parduotuvėje nusipirko, taip pat jį gerti yra daug sveikiau.

1 žingsnis:

Ingredientai:

* 8 – 10 citrinos
* 1  – 1/2 puodelio cukraus
* Vandens

Citrinų paruošimas: Naudokite kambario temperatūroje laikytas citrinas arba šiek tiek jas pašildykite taip bus lengviau iš jų išspausti sultis. Jums reikės maždaug nuo 8 iki 10 vidutinio dydžio citrinų, kad  išspaustumėte 1 – 1/2 puodelio citrinos sulčių, kurių pakaks ąsočiui.

2 žingsnis:

Citrinų sultys: Perpjaukite citriną pusiau. Sulčių spaudimui naudokite sulčiaspaudę, nes tokiu būdu sulčių gausite daugiau negu spausdami rankomis. Kai baigsite, pašalinkite iš sulčių sėklas.

3 žingsnis:

Citrinų sirupas: Keptuvėje užvirkite puodelį vandens, tada pridėkite pusantro puodelio cukraus. Virkite vidutiniame karštyje, kol vandenyje ištirps cukrus. Paskui nuimkite nuo ugnies, o prieš jam atvėstant, įpilkite maždaug puodelį su puse šviežių citrinos sulčių. Taip pagaminsite koncentruotą citrinų sirupo mišinį. Atvėsinkite šį citrinų sirupo mišinį ir įdėkite į šaldytuvą.

4 žingsnis:

Darome limonadą. Kai citrinų sirupas šaldytuve atšals, į jį įpilkite  4 su puse puodelio vandens. Paragaukite, ir pridėkite daugiau cukraus, jei ne saldu arba įpilkite daugiau vandens, jei skonis per stiprus.

5 žingsnis:

Laikymas ir pateikimas: Atvėsintą limonadą galima pateikti su ledu. Limonadą galite sušaldyti į ledo kubelius, taip tirpdamas ledas neatskies gėrimo. Stiklinę papuošti galite citrinos gręžinėliu. Pagamintą limonadą laikykite šaldytuve.

Taigi skanaus! 😉

Parašykite komentarą