Sicilietiška lazanija

Categories Itališka virtuvė, Mano išradimai, Patiekalai, ReceptaiPosted on

Ingredientai (gaminant 8 žmonėms):

Lazanijos lakštai

1 / 2 Svogūno

200 g. Jautienos faršo

200 g. Žirnių

1,5 l. Pomidorų padažo

1 Baklažanas

200 g. Mocarelos  sūrio

200 g. Kumpio

4 Šaukštai  alyvuogių aliejus

Gaminimas:

1. Į puode įkaitintą aliejų įdėti supjaustytą svogūną ir kepti kol apskrus (3-5 min.).

2. Svogūnams apskrudus įdėti jautienos faršą ir kepti 5-8 minutes.

3. Įdėti žirnius ir toliau kepti dar 5-8 minutes.

4. Dabar supilam pomidorų padažą ir verdam 20-30 min.

5. Kol viskas verda, supjaustom baklažaną ir kepame alyvų aliejuje, kol apskrus.

6. Skardoje išdėlioti makaronų lakštus ir ant jų užpilti išvirtą masę.  Ant jos išdėlioti apkeptą baklažaną ir supjaustytą kumpį. Tuomet vėl dėlioti makaronus ir pilti išvirtą masę… Tęsti kol skarda bus pilna.

7. Ant viršaus užbarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 ° C temperatūroje apie 30 min.

8. Kai sūris ištirps ir apskrus lazaniją iš orkaitės galite išimti.

Skanaus 😉

Parašykite komentarą