Paprastas „Casserole”

600 g. virtos vištienos krūtinėlių;

3 šaukštai sviesto;

1 supjaustytas svogūnas;

1 šaukštelis kmynų;

1 salieras;

1- 2 šaukšteliai česnakų miltelių;

druskos ir pipirų;

3 šaukštai miltų;

2 puodeliai vištienos sultinio;

1 čili pipiras;

1 stiklainis pomidorų padažo;

1 pakuotė tortilijų;

2 puodeliai susmulkinto sūrio;

Gaminimas:

Įdėkite vištieną į puodą su šiek tiek saliero, druskos ir pipirų. Uždenkite puodą ir virkite apie 20 minučių kol vištiena išvirs. Nusausinkite vištieną, ir leiskite jai atvėsti. Tuomet supjaustykite.

Ant vidutinės ugnies, ištirpintame svieste, kepame svogūnus, kol suminkštės.

Pridedam kmynų ir česnakų miltelių.

Įdedam miltų ir kepame maždaug 2 minutes.

Supilame vištienos sultinį ir verdam apie 5 minutes. Pridedam pomidorų padažo ir čili pipirų (Pomidorų padažo pilti nebūtina, bet aš jį labai mėgstu 😀 ). Verdam dar keletą minučių.

Ketvirčiais supjaustyta tortilja padengiame skardą. Ant tortilijų išdėliojame vištieną ir apliejame padažu. Užbarstome sūriu.

Turi gautis du vištienos sluoksniai ir trys tortilijų, su sūriu viršuje.

Kepti iki 375 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių arba kol sūris ištirps.

Kadangi tai Meksikietiškas patiekalas, galite jam nepagailėti aštrumą suteikiančių priedų 😉

 

 

Parašykite komentarą