Tortilijos yra labai skanus ir palyginus greitai pasigaminamas patiekalas. Todėl kai tingiu ilgai žaisti virtuvėje, tai darau jas. Plius čia dar toks ir nelabai nesveikas patiekalas.
Reikės:
6 tortilijos paplotėlių,
500 gramų vištienos krūtinėlės,
250 gramų pievagrybių,
150 gramų fermentinio sūrio,
1 agurko,
2 pomidorų,
prieskonių mišinio Taco.
Padažui:
100 gramų grietinės,
100 gramų majonezo,
50 gramų pomidorų padažo.
▲ Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinama kubeliais supjaustyta ir prieskonių mišiniu Taco pabarstyta vištiena. Sudedami supjaustyti pievagrybiai, kepama kol viskas apskrus.
▲ Kubeliais supjaustomos daržovės ir pagardinamos prieskoniais.
▲ Smulkiai sutarkuojamas sūris.
▲ Tortilijų paplotėliai tepami padažu, ant jų dedama paruošta vištiena, daržovės ir pabarstoma sūriu.
▲Tortilijų paplotėlis vyniojamas į piltuvėlio formą, o kad gerai laikytųsi sutvirtinamas mediniais dantų krapštukais.
▲ Tortilijos sudedamos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.
Patiekti tortilijas galima įvairiai. Čia dar radau tokią nebrangią formelę, įdomesniam jų patiekimui.
meksikietiska virtuve -sulietuvintai !
Pagal galimybes 🙂
Man gavosi kaip kebabai bet vistiek labai skanu 😀
Na, iš esmės, tai ir yra panašu į kebabą 🙂
Nepykit, bet šlykštesnio padažo sugalvot neįmanoma
Šiaip skonio reikalas. Man toks mišinys irgi nelabai. Geriau tiesiog majonkę su pomidorų padažu sumaišyti, o geriausia tiesiog jogurto riebaus įsidėti 🙂