Ispaniškas omletas su špinatais

Categories Ispaniška virtuvė, Patiekalai, ReceptaiPosted on

IMG_2199

Ingredientai:

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 susmulkintas svogūnas;
  • 300 g šviežių špinatų;
  • 5 kiaušiniai;
  • 350 g tarkuotos mocarelos;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 1/8 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

IMG_2185

Keptuvėje apkepti susmulkintus svogūnus. Tuomet sudėti ir pakepinti špinatus. Pradžioje špinatų buvo pilna keptuvė, bet vėliau jie labai susitraukia.

IMG_2186

Atskirame inde suplakti kiaušinius, sudėti sūrį druską ir pipirus. Nors kiaušinių galima ir neplakti, o juos gerai išmaišyti kartu su prieskoniais ir sūriu.

IMG_2188

Viską supilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol kiaušiniai iškeps.

IMG_2189

 

Aš kepiau keptuvėje nuėmęs jos rankeną.

 

IMG_2196

 

Kepdamas omletas išsipučia, o jo viršus apskrunda.

 

IMG_2197

Prieš valgant palikite dešimčiai minučių, kad atvėstų.

1 comment

  1. Tobulas omletas! Kai tik jį čia aptikau ir išbandžiau — skanių omletų paieškos baigėsi ☺ ačiū už receptą!

Parašykite komentarą

%d bloggers like this: