Klasikinis Glintveinas

Categories Alkoholiniai gėrimai, Asmeniškumai, ReceptaiPosted on

Fiksavimas

Belaukiant mieste eglės įžiebimo mintys vis labiau pradėjo suktis apie Kalėdas. O šąlant lauke į galvą ateina tik karštos mintys. Todėl natūralu, kad šeštadienio vakaro kulminacija tapo karšto vyno ir pyrago ragavimas žiūrint filmą Kalėdų tema.

Taigi karštam vynui reikės:

  • 750 ml raudonojo stalo vyno,
  • 10 vnt. gvazdikėlių,
  • trinto muskatinio riešuto pagal skonį,
  • 1/3 stiklinės vandens,
  • 1 valg. šaukštas cukraus.

IMG_2695

Šį rinkinį galima papildyti apelsinu – iš pusės jo sultis galima  išspaust ir supilt į puodą su vynu. Taigi pats gaminimas:

  1. Gvazdikėliai, muskatinis riešutas užpilami vandeniu, užverdami ir kaitinami ant mažos ugnies vieną minutę.
  2. Viralas turi apie dešimt minučių pastovėti, kad šiek tiek atvėstų. Į kitą puodą reikia supilti vyną, jam šiek tiek pašilus, supilamos anksčiau kaitintos sudėtinės dalys, įdedama cukraus. Vyną reikia kaitinti tol kol jis puode pradės garuoti. Užvirti negalima.

Parašykite komentarą