Klasikinis Glintveinas

Categories Alkoholiniai gėrimai, Asmeniškumai, ReceptaiPosted on

Fiksavimas

Belaukiant mieste eglės įžiebimo mintys vis labiau pradėjo suktis apie Kalėdas. O šąlant lauke į galvą ateina tik karštos mintys. Todėl natūralu, kad šeštadienio vakaro kulminacija tapo karšto vyno ir pyrago ragavimas žiūrint filmą Kalėdų tema.

Taigi karštam vynui reikės:

  • 750 ml raudonojo stalo vyno,
  • 10 vnt. gvazdikėlių,
  • trinto muskatinio riešuto pagal skonį,
  • 1/3 stiklinės vandens,
  • 1 valg. šaukštas cukraus.

IMG_2695

Šį rinkinį galima papildyti apelsinu – iš pusės jo sultis galima  išspaust ir supilt į puodą su vynu. Taigi pats gaminimas:

  1. Gvazdikėliai, muskatinis riešutas užpilami vandeniu, užverdami ir kaitinami ant mažos ugnies vieną minutę.
  2. Viralas turi apie dešimt minučių pastovėti, kad šiek tiek atvėstų. Į kitą puodą reikia supilti vyną, jam šiek tiek pašilus, supilamos anksčiau kaitintos sudėtinės dalys, įdedama cukraus. Vyną reikia kaitinti tol kol jis puode pradės garuoti. Užvirti negalima.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.