Grybų kotletai

IMG_3030
Sekmadienis – blynų diena, bet šįkart – išimtis, šį kartą pasidalinsiu labai skaniu grybų kotletų receptu. Kotletai labai skanūs ir sotūs.

Reikės:

  • 500 g mirkytų džiovintų grybų,
  • 2 – 3 šaukštai miltų,
  • 1 kiaušinis,
  • druskos,
  • pipirų.

Padažui:

  • 300 ml pieno,
  • 30 – 50 g sviesto,
  • 2 šaukštai miltų,
  • 150 g sūrio,
  • druskos,
  • pipirų,
  • žalumynų.

IMG_3010

Džiovintus grybus išmirkykite, paskui sumalkite mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite. Įmuškite į masę kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų. Masė turi būti minkšta, primenanti įprastinę kotletų masę. Jeigu yra poreikis, miltų galite įdėti daugiau.

IMG_3027

Iš gautos masės formuokite kotletus ir juos apvolioję miltuose dėkite į įkaitintą keptuvę, apkepkite kotletus iš abiejų pusių.

IMG_3015

Padažui išlydykite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, išmaišykite. Kai masė užvirs, supilkite šiltą pieną, kai užvirs, pavirinkite 1 min. Suberkite tarkuotą sūrį, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys ir padažas pasidarys vientisas. Įberkite druskos, pipirų, galiausiai suberkite žalumynus.

Grybų kotletus patiekite šiltus su sūrio padažu.
IMG_3030

Parašykite komentarą