Kroatiškos spurgytės

Categories Desertai, Kroatiška virtuvėPosted on

Šių metų atostogas teko praleisti Kroatijoje. Be visų naujienų mano skrandžiui, vienas labiausia įsiminusių skonių, buvo Makarske ragautos nedidelės, netaisyklingos formos, spurgytės. Ir štai jų receptas:

  • 600 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 600 ml jogurto
  • 100 g cukraus
  • 14 g kepimo miltelių
  • 14 g vanilinio cukraus, arba arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
  • 1 citrinos žievelės drožlių
  • aliejaus virimui (maždaug 1 litro)

Taigi kiaušinių baltymus, atskirtus nuo trynių, gerai išplakame. Tada po truputį į kiaušinių baltymų plakinį įdedame cukraus, vanilę, citrinų žievelės drožles, kiaušinių trynius ir jogurtą.

Miltus sumaišytus su kepimo milteliais persijojame ir supilame į prieš tai paruoštą kiaušinių plakinį. Gautas mišinys turi būti skystokas.

Įkaitiname aliejų. Na, o kaip formuojamos spurgytės ir kokio skystumo turi būti tešla matosi šiame video:

Formavimas, gan įdomus… Iškepas spurgytes išimame ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

6 comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *