Burgeris – kai atsibosta šašlykai

Categories Nežinia kokia virtuvė, PatiekalaiPosted on

Kai šašlykai atsibosta, o kažko, lauke kepto, su dūmo prieskoniu vistiek norisi, skrandį galima nudžiuginti burgeriais! Todėl šį savaitgalį šalia iešmų su šašlykais ant šašlykinės kepiau ir mėsainius. Mėsainį pasigaminti yra lengviau, nei atrodo, jam reikės:

  • Burgeriams skirtų bandelių,
  • Kiaušinis,
  • Svogūnas,
  • Faršo (jautienos arba vištienos),
  • Marinuotų agurkų,
  • Pomidorų,
  • Salotos lapų,
  • Sūrio,
  • Kečiupo arba mojonezinio padažo;
  • Kitų prieskonių

20150620_173235

Faršą reikia sumaišyti su kiaušiniu, svogūnu, prieskoniais ir iš jų suformuoti apskritus paplotėlius. Paplotėlius reikia dėti ant grotelių ir kepti (nepamirškite ištepti grotelių aliejumi). Kadangi griliaus neturiu, naudojau tokias uždaromus „narvelius“ mėsai. O jeigu jūs kepsite ant paprastų grotelių, tai svarbu žinoti, kad mėsos paplotėlių negalima spausti mentele, nes tada iš jų pradės tekėti riebalai, ir mėsa gausis ne tokia sultinga. Iškepus mėsą, ant grotelių truputį reikia paskrudinti ir bandeles.

20150620_174645

Na, o po to viskas vyksta greitai. Ant bandelės dedamas salotos lapas, pomidoro riekelė, kepsnelis, sūris, marinuoto agurko gręžinėliai užpilama padažu ir vėl bandelė.

20150620_180358

P.S. Parduotuvėje galima nusipirkti specialių bandelių burgeriams ir specialaus sūrio. Bandelės būna apibarstytos sezamo sėklomis. Bet man vis nepavyksta jų gauti. Artėjant savaitgaliui jos visada būna išpirktos, todėl vis nusiperku paprastų pusryčiams skirtų bandelių. Jos mažesnės bet irgi tinka.

1 comment

Parašykite komentarą