Knygų skaityklių apžvalga

Knygų skaityklių apžvalga

Paskutinius keletą metų knygas skaitau telefone. Popierinę knygą nešiotis kažkaip nelabai patogu – daug vietos užima. Kuprinėje galima, bet aš dažnai į darbą keliauju su pilnu sportiniu krepšiu, tai knygos niekur neįkiščiau. Elektroninei knygų skaityklei vis kažkaip pinigų pagailiu, nors geras dalykas būtų. O telefonas visada po ranka ir skaityti iš jo gana patogu, žinoma jei skaitai knygas epub formatu, o ne pdf.

Taigi per tą, knygų skaitymo telefone, laiką teko išbandyti ne vieną apps’ą kol radau labiausiai patinkantį. Tai čia dabar trumpai aprašysiu du, labiausiai man patikusius.

Aldiko

Pradėjus knygas skaityti telefone, šitą apps’ą išbandžiau pirmą. Ir naudojau jį gan ilgai. Nustojau naudoti tik tuomet, kai nemokama jo versija pradėjo rodyti reklamas – kiekvieną kartą paleidžiant programą per visą telefono ekraną parodoma reklama. Skaityt kaip ir netrukdo, bet vistiek nervina.

Šiaip gan patogi programa: turi Biblioteką, kurios lentynėlėje sudėtos visos turimos knygos. Yra paskutinių skaitytų knygų sąrašas, kuriame paskutinė skaityta knyga yra išskirta ir šalia jos nurodyta paskutinio skaitymo data, kad ji įkelta ir kiek puslapių jau perskaityta. Turi lups funkciją – kai paspaudus ant teksto ir palaikius atsiranda langelis, kuriame rodomas išdidintas tekstas. Galima didinti/mažinti skaitomą tekstą ir jis iškarto prisitaiko prie telefono ekrano. Labiausia patikusi funkcija, tai ekrano apšvietimo keitimas braukiant per kairįjį telefono ekrano kraštą (viršun/žemyn).

„Play” knygos

Šį apps’ą naudoju dabar. Labiausia patiko dėl to, kad knygas galima įsikelti neprijunginėjant telefono prie kompiuterio. Jas galima tiesiog nutempti į Google Play Books paskyrą ir tokiu būdu jos atkeliauja ir į telefoną.

Kita labai patikusi funkcija, tai integruotas vertėjas. Sakykim skaitote knygą anglų kalba ir nežinote kokio žodžio, tai pažymėjus tą žodį atsiranda maža lentutė, kurioje reikia paspausti vertėjo simbolį ir žodis išverčiamas – labai patogu. Programėlė turi widget’ą, todėl knygą atsidaryti galima tiesiai iš darbalaukio. Taip pat akį labai pamalonina knygos puslapio pervertimas – jis animuotas, imituoja tikrą puslapio vertimą.

Funkcionalumu programėlė nepasižymi, yra tik, sakykim, pačios reikalingiausios funkcijos. Programėlė neleidžia keisti ekrano apšvietimo, jį tenka keisti telefono nustatymuose. Taip pat negalima pasididinti/mažinti teksto. Keičiasi visas lapo dydis, todėl tekstas neprisitaiko prie ekrano ir jeigu tekstą padidiname, tai skaitant jį tenka stumdyti ekrane – labai nepatogu.

Šiam kartui tiek. Vėliau gal dar ką pridėsiu.

0 komentarų apie “Knygų skaityklių apžvalga”

  1. Zxreader. Painūs nustatymai, paini meniu logika. Galima nustatyti viską. Šriftą, raidžių plotį, tarpą tarp eilučių, tarpą tarp raidžių, visas spalvas, įvairius profilius (nakčiai, dienai, darbui, autobusui etc), puslapio vertimo būdus ir dar net nežinau ką. Tekstas atrodo taip, kaip nori. Tik kiek laiko turi praeiti, kol supranti, kuo verdana skiriasi nuo tahomos 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą