Samsung Galaxy S7 Edge ir katės pirkimas maiše

Pats telefonas tikrai nėra kate maiše, tačiau aš jį pirkau tokiu stiliumi. Pirkti naują telefoną, kad ir iš Kinijos yra gerai, bet pirkti „Refurbished” tipo telefoną jau yra rizikinga. Nuomonių ir istorijų dėl Refurbished yra įvairių, tačiau elektronika su tokiu užrašu yra gerokai pigesnė nei nauja, o pasinaudojant CashBack dar galima gauti nemenką nuolaidą. Taigi surizikavau ir nusipirkau Samsung Galaxy S7 Edge. Nors šiaip jau patarlės sako katės maiše nepirkti.

Sugrįžti prie Galaxy S serijos nusprendžiau, nes Mi Note  telefonas, vis dėlto, manęs netenkino. Visų pirma, tai dėl prastos kameros. Taip pat erzino ir vis išlendantys kiniški užrašai ar kai kur apps’uose neatvaizduojamos Lietuviškos raidės. Kadangi jis yra labai „saugus” telefonas, dažnai apps’ams neleisdavo automatiškai atsinaujinti informacijos. Bet šiaip su tokiu telefonu gyventi galima.

Renkantis naują telefoną buvo minčių ir apie du naujus Xiaomi flagmanus Mi Note 2 arba Mi Mix. Mi Mix, nors ir įspūdingai atrodantis, tačiau brangus telefonas (negelbėja net tai, kad pagamintas Xiaomi). Note 2 yra užlenktais ekrano kraštais Galaxy S7 analogas, tačiau žinant MIUI, šiaip ar taip tektų susidurti su trūkumais, kurie man trukdo manajame Mi Note. Taigi sprendimas buvo aiškus, mano kitas telefonas bus Galaxy S7 Edge. Nors, jei Galaxy Note 7 būtų neišimtas iš rinkos, manau, būčiau pasirinkęs būtent jį.

Šiek tiek skaičių…

32 GB vidinės atiminties (aš dar įsidėjau 32 GB atminties kortelę), 4 GB RAM, 5.5 colio 2560×1440 (Quad HD) raiškos Super AMOLED ekranas. 3600 mAh baterija, palaikanti greitą bei bevielį įkrovimą. 2,3 GHz ir 1,6 GHz Aštuonių branduolių procesorius. Palaiko NFC ir yra atsparus vandeniui bei dulkėms. Dydis: 150.9×72.6×7.7mm. Turi pirštų antspaudų sensorių, GPS (A-GPS, GLONASS, BDS), Bluetooth 4.2v, akselerometrą, giroskopą, atstumo jutiklį, kompasą, barometrą, širdies ritmo matuoklį, taip pat galima išsimatuoti deguonies kiekį kraujyje (SpO2). Na, ir žinoma juo dar galima skambinti ir siųsti SMS žinutes 🙂

Samsung Galaxy S7 Edge dėžutės turinys

Refurbished – yra po garantinio taisymo, arba šiaip į parduotuvę grąžinta prekė ir kartais, tai praktiškai nauji prietaisai. Mano atveju taip ir buvo. Nuo visiškai naujo, mano telefonas skyrėsi tik tuo, kad jam nuo ekrano buvo nulupta apsauginė plėvelė (ant galinio dangtelio lipdukai tebebuvo). Telefoną įjungus atėjo pranešimas, kad reikia atnaujinti Android iki 6 versijos. USB laidas ir ausinės – neišpakuotos. Visa tai leidžia manyti, kad telefonu buvo naudotasi labai trumpai. Taip pat dėžutėje dar yra įkroviklis ir adatėlė SIM/atminties kortelių stalčiukui atidaryti.

 Korpusas

Mikro USB ir ausinių jungtys sumontuotos telefono apačioje. Labai geras sprendimas šias jungtis sudėti vieną šalia kitos. Pavasarį ruošiantis žygiui pajūriu ir vaikštant su Galaxy S5 buvo baisiai nepatogu klausantis muzikos jį įkraudinėti iš powerbanko. Nes įsidėjus į kišenę laidai būdavo skirtingose pusėse ir užsilenkdavo. Ilgiau taip panešiojus ir nulaužti galima. Labai gaila, tačiau telefone įmontuota ne C tipo USB jungtis. Dėl užapvalintų korpuso kraštų ir kampų jis labai maloniai guli rankoje. Bet viena ranka naudotis nėra labai patogu, nes jis gan slidus. Tačiau atrodo labai gražiai.

Ekranas

Lenkti ekrano kraštai atrodo visai kietai. Ankščiau galvojau, kad kam tokie pribumbasai, nu nafik čia jų reikia, bet dabar kai turiu tokį telefoną, tai galvoju – jėga, labai patinka. Pats ekranas super ryškus, detalus, niekada dar nebuvau matęs ryškesnio telefono ekrano. Ir šitaip galvoju kiekvieną kartą paėmęs naują Galaxy S serijos modelį. Kiekvienais metais jie vis gerėja, vis labiau stebina. S6 Edge modelio ekranu Samsung tarsi norėjo pasakyti – „žiūrėkit kaip mes mokam užlenkti ekrano kraštus”, na o S7 Edge ekrano užlenkimas labai saikingas.

Samsung Galaxy S7 Edge

Užlenkti kraštai turi savo funkcijas. Aktyvavus „Visada įjungto ekrano” funkciją, kraštuose galima matyti įvairią informaciją – praleistus skambučius, žinutes, rungtynių rezultatus… Beje, visada įjungtas ekranas nuolatos rodo laiką, sako, kad baterijos nelabai daug sunaudoja, bet aš gal jo vistiek nenaudosiu. Esant aktyviam ekranui užlenktame ekrano krašte galima įsidėti greituosius meniu – labai patogus sprendimas.

Kamera

Kamera tikrai gera, nėra ko lyginti su Mi Note tragedija. Bet to, kad greitai fokusuoja yra šviesi ir t.t. turi ir įdomių funkcijų. Be visų vaizdo sulėtinimo ir pagreitinimo funkcijų yra galimybė tiesiogiai transliuoti vaizdą į youtube. Gal kada nors išbandysiu per kokią Kaziuko mugę, ar kokią projekciją nufilmuosiu ar kažką panašaus.

Samsung Galaxy S7 Edge
Fotografuota ~7 valandą ryte.

Paprastai kameros filmuoja 24-30 kadrų per sekundę greičiu. Mes prie tokių video esame pripratę ir atrodo, kad norint pagerinti vaizdo kokybę reikia didinti rezoliuciją ir pan. Tačiau pamačius 60 kadrų per sekundę filmuotus video, kitokių žiūrėti nebesinorės. Galaxy S7 kamera turi galimybę filmuoti 60 kadrų per sekundę greičiu (fps) 1920×1080 raiška. Maksimali filmavimo raiška 3840×2160 (Ultra HD).

 

Vietoj, jau įprasto daugeliui telefonų filmuojamo vaizdo stabilizavimo, čia galima pasirinkti sufokusuoto objekto sekimo funkciją. O taip pat labai mėgstantiems redaguoti nuotraukas kompiuteryje, galima nuotraukas saugoti RAW formatu.

Programinė įranga

Žadintuve neliko „išmaniojo žadintuvo” funkcijos, kuri man labai patiko Galaxy S5 telefone. Telefone galima nustatyti profilius pagal buvimo vietą  – nerealiai geras dalykas. Pavyzdžiui kai nueinu į darbą, telefone iškarto pritildomas garsas, išjungiamas Wi-Fi… Ankstesniuose Galaxy telefonuose, ikonų kiekis ekrane (tinklelis) buvo ribotas, o čia jau gali jį pasikeisti ir prisitaikyti sau. Galima pasirinkti tarp 4×4, 4×5 ir 5×5.

Samsung Galaxy S7 Edge

5 komentarai apie “Samsung Galaxy S7 Edge ir katės pirkimas maiše”

  1. Aš tai kaip senas Samsung fanas, oi, dar prisimenu pirmą Samsung telefoną, tokį atlenkiamą turėjau, labai stiliovas buvo, kai visi su Nokiom vaikščiojo. Po to šiek buvau nutolęs, turėjau Nokias, net HP (aha buvo pirmas liečiamas telefonas, dar iki tol kol juos Apple „išrado”). Po to grįžau vėl prie Samsung. Turėjau S 3, žmona – S 4, dukra – S 5, o dabar pats turiu S 6. Praktiškai visus matęs. Ir dėl foto tai tikrai, kadangi visi Samsungai pas mane, tai man ir buvo normalu, kad geros foto, o čia teko matyt foto su Huawei (ne, ne flagmanas jų, o toks iš pigesnių), tai siaubas, toks įspūdis kad kokių 2000 metų lygio, o telefonas tai šiemet pirktas.

    O šiaip tai aš patenkintas savo S6 Edge. Ėmiau iš kart su 64 Gb ir per pirmą savaitę užpildžiau. S6 man nepatinka, kad kortelės negali įsidėti ir batareikos neina keisti. Na, 64 Gb šiaip užteks iki kito telefono, bet tiek kad aš jau turėjau 64 Gb kortelę iš seno tel., tai kaip ir nebereikalinga tapo. O jei būčiau neturėjęs, tai irgi, naujos kortelės pirkimą galima atidėti vėliasniam laikui. Ir neiašku kaip bus kai baterijos gyvenimas pasibaigs. S3 keičiau po daug metų naudojimo, tai tikėtina, kad ir S6 prireiks kada nors. Nors gal koks meistriukas pakeis. O šiaip tai daug funkcijų nesinaudoju, tuo pačių Edge kraštu, nors šiaip tai atrodo labai fainiai.

    Atsakyti
    • Oho, tokį kiekį užpildyti per savaitę, tai jau rimta… Nors gal filmuojant didžiausia raiška, tai ir greitai užsipildo. Aš kažkaip neturiu įpročio daug GB nešiotis telefone, greitai visas brangenybes į kompą persikeliu. Dėl baterijos keitimo, tai kiek esu matęs Youtube kaip jos keičiamos, tai manau, kad ir pačiam nebūtų labai didelis darbas, tiesą sakant.

      Atsakyti

Parašykite komentarą