Pipirini Subs – Chicagos pica

Pipirini Subs pavadinimas man buvo visiškai negirdėtas. Jei kitas picerijas dar kur nors tekdavo pamatyti ar išgirsti, tai ši man visiška naujiena. Ir galbūt dėl to vis atidėliojau jos vertinimą. Bet neišbandytų Vilniaus picerijų mano sąraše vis mažėja, todėl neišvengiamai atėjo ir Pipirini Subs eilė.

Picerija turi savo tinklalapį, kuriame galima rasti ne tik picų, bet ir mėsainių, submarinų, sumuštinių, salotų… Patogesniam picų išsirinkimui yra įdėti filtrai, tačiau jie neveikia – pabandžiau pasirinkti picas su kumpiu, bet rezultatų jokių nebuvo. Pamėginus kitus filtrus – tas pats.

Picą galima užsakyti telefonu, arba internetu per foodout.lt tinklalapį. Skaniausia iš viso sąrašo man pasirodė  Chicagos pica (šoninė, marinuoti grybai, svogūnai, česnakinis padažas). Iš pirmo žvilgsnio ingredientų sąrašas atrodo kiek trumpokas, tačiau tai nebūtinai minusas. Pavyzdžiui Visa Pica užsakytoje picoje ingredienų buvo labai daug ir tai skonį gadino. Šeimyninė (didelė) pica yra nestandartinio 45 cm dydžio. Įprastai didelės picos būna 42 cm, išskyrus, iki 50 cm ištampytas, tačiau itin plonas, Čili pica picas.

Užsakymą pateikiau 16:01, o durų skambutis suskambo 16:54. Nors dar nebuvo praėjusi nei valanda, bet pristatinėtojas atsiprašė, kad ilgai teko laukti. Būna ir blogiau, pristatinėtojau, būna ir blogiau…

Dar rinkdamasis picą Pipirini Subs tinklalapyje, pastebėjau, kad šios picos kitokios, lyginant su ankščiau užsakinėtomis – šių kraštas pasirodė keistai storas. Atsidarius dėžutę pamačiau iš ties kitokią picą, nei iki šiol. Praėjusį penktadienį mano užsakyta pica iš Pica plius buvo išskirtinė savo storesniu padu, tačiau Pipirini Subs padas yra gerokai storesnis. Šią picą būtų galima pavadinti storapade. Tačiau tokio storio padas man jau nelabai patiko – jis jau per storas, toks visai batoninis atrodo.

Pica atrodo gražiai – taisyklingo apskritimo formos, tarsi pagal šabloną išpjauta. Pado viršus su ingredientais taip pat išskirtinis. Tačiau skonis – silpnokas. Ingredientų ne tik sąrašas trumpas, tačiau ir kiekis nedidelis. Netaupyta tešlos, bet ingredientų tikrai pagailėta.

Naujoviška šios picos dėžutė – ji paruošta plėšymui ir sumažinimui, jeigu nesugebėtumėte jos visos įveikti. Čia labai gera idėja, nes nevisi turi tokį apetitą kaip mano. Bet ir man tokia dėžutė visai naudinga – ją galima lengviau suplėšyt ir į šiukšledėžę sukišti.

Taigi Pipirini Subs pica nuo kitų gerokai skiriasi. Vertą ją išbandyti bent kartą visiems. Tačiau ar aš dar kada nors ją užsisakysiu? Manau, kad taip, tačiau negreitai, pasirinkdamas picą su ryškesniu skoniu ir tai tikrai nebus mano mėgstamiausia picerija.

Parašykite komentarą