Xiaomi naujienos #6

Apie Oculus ir apie balsu valdomus Xiaomi namus.

Oculus Go VR Headset

Xiaomi naujienos

Xiaomi ir Oculus paskelbė apie bendrą kūrinį „Oculus Go VR” akinius. Apie tai pranešta buvo Facebook F8 konferencijoje, kurią vedė pats Markas Zuckerbergas. Akiniais žadama pradėti prekiauti jau visai greitai – sakoma, kad vasaros pradžioje, tai kažkur už mėnesio.

Akiniai palaiko daugiau kaip 1000 VR programų, yra pagamintai iš specialios kvėpuojančios medžiagos, ir turi 2560×1440 pikselių skiriamosios gebos ekraną, anti-vertigo lęšius, kurie apsaugo nuo galvos svaigimo. Bus galima įsigyti dviejų rūšių akinius 32 GB talpos (199 USD) ir 64 GB (249 USD).

Xiaomi išmanieji namai su Google Assistant

Xiaomi turi krūvą išmanių prietaisų namams. Juos visus galima valdyti su balsu „išmaniosios asistentės” pagalba. Bėda ta, kad ji supranta tik kinų kalbą. Google translate pagalba bandžiau mokytis keletą frazių kinų kalba, bet labai sudėtinga tiksliai jas ištarti, kad „išmanioji asistentė” ją suprastų.

Tačiau Xiaomi vice prezidentas Wang Xiang, pranešė, kad Xiaomi išmaniųjų namų prietaisai bus suderinami ir su Google Assistant, o tai reiškia, kad valdyti namus bus galima kalbant angliškai (o pasvajojant, gal neužilgo ir lietuviškai). Tiesa, tokia galimybė šiuo metu yra tik JAV ir tik su keletu prietaisų.

 

Parašykite komentarą