Bėdos su Xiaomi M365 paspirtuku

Spėju, birželio pradžioje, narkotikų dylerį buvo galima lengviau susirasti nei, parduotuvę, kur galėtum nusipirkti elektrinį paspirtuką. Buvau nusitaikęs į du Xiaomi Mi M365 ir Ninebot by Segway ES1 ir nei vieno nei kito gauti negalėjau, visur kur kreipiausi gavau pasiūlymą užsukti antroje birželio pusėje. Kadangi birželį turėjau savaitę atostogų, tai laukimas neprailgo. Grįžęs po atostogų nusprendžiau paieškoti Aliexpress’e ir ten surasti pavyko Xiaomi Mi M365 paspirtuką. Tiesa, jų ir ankščiau ten buvo, bet kaina būdavo didesnė nei parduodamo Lietuvoje, todėl nuo pirkimo susilaikydavau, o dabar pavyko rasti pigiau ir dar Vokietijos sandėliuose. Taigi paspirtukas mane pasiekė greitai, ir nereikėjo mokėti jokių mokesčių (gerai būtų).

Taigi išsipakavau, prijungiau krauti bateriją. Po poros valandų bandau įjungti paspirtuką – jokių gyvybės ženklų. Pagooglinu, pasirodo, kai įjungi jį krautis įkroviklyje lemputė turi degti raudonai, pas mane dega žaliai – reiškia baterija nesikrauna.

Susirandu naujamiestyje meistrelius ir varau paspirtuką pas juos. Darbų jie turi dafigą, tai gedima nustatyti pažada tik po kokių 3-4 dienų. Papasakoja apie dažniausius gedimus ir nuteikia, kad taisymas gali nemažai atsieiti. Nu bet ką darysi, pats gi nesusitaisysiu, tai palieku jiems. Šiaip pagalvojau, kad neturi jam ten būti baisiai didelių bėdų, nes jis net nevažinėjęs dar, nusprogti schemos ten lyg ir negalėjo. Tai laikau špygas, kad taip ir būtų, ir kad ten tik koks laidelis būtų atsikabinęs. Meistrelis taip pat sakė, kad gali išrašyti anglų kalba gedimo aktą. Tai Aliexpress’e iškėlus disputą manau, jei ne pats pardavėjas man tą sumą kompensuos, tai Aliexpress’as pats jį privers.

Praeina savaitgalis, žadėtą dieną meistrelis neskambina, kitą dieną paskambinus pats. Atsiliepęs iš karto sako: – Turiu jums blogų žinių. Patikrinom, baterija tvarkoje, viskas tvarkoje… tik vat procesorius, toks įspūdis, kad kinietis į jį pamiršo informaciją surašyti. Naujas kainuoja apie 140 eurų, jei dar su greitu pristatymu, tai apie 170. Beje, pas jus modelis ne M365, o M187.

Blyn, kai pirkau modelio niekur neradau nurodyto, bet kaina buvo kaip M365, tai ir įsivaizdavau, kad jį perku. Nu ok, galvoju. Įsijungęs Aliexpress’ą keliu disputą, kažkaip greitai gaunu Ali pasiūlymą arba grąžina 193 eurus ir taisausi pats, arba grąžinu paspirtuką, ir man atiduoda visą sumą +20 dolerių kuponas kad kažkiek padengtų pašto išlaidas. Na, kai jaučiuosi kažkiek apgautas dėl ne to modelio, tai pamanau, kad geriausia bus jei grąžinsiu jį atgal ir tada nusipirksiu naują. Tuo labiau, kad ir siuntimas į Vokietija kainuotų apie 30 eurų.

Kinietis atsiunčia adresą kur gražinti paspirtuką – Šen žen, Kinija… man vežė iš Vokietijos, o grąžinti į Kinją… na bet kito pasirinkimo kaip jau ir neturiu. Supakuoju atgal į dėžę, nutempiu į paštą ir su baime laukiu siuntimo kainos – 97 eurai (ble). Nu bet ką, pradėjau, tai jau einu iki galo.

Išsiuntus siuntą, po poros dienų kinietis parašo laišką, tipo: pasižiūrėk atsisukęs ten kelis varžtus, prie baterijos turi mirgsėti raudona lemputė. Nu jo, pasižiūrėsiu kai jau siunta išsiųsta…

Praėjus pusantros savaitės, gaunu kvietimą į paštą atsiimti siuntos. Eidamas skaitau lapelį ir akis užkliūna už siuntos svorio 15,9 kg, Galvoju, lyg ir nieko aš čia tokio sunkaus neužsisakiau. Bet artėjant prie pašto kyla mintis, ar tik nebus čia mano paspirtukas sugrįžęs.

Pašte paduodu lapelį pašto darbuotojai, ji nueina ieškoti siuntos, o šalia durų stovi didelė dėžė. Paštininkė pažiūri į ją, atsisuka į mane: – čia tikriausiai jūsų? mintyse pagalvoju „duok Dieve, kad ne mano būtų”. Deja, pasirodo paštas norėjo jį nusiųsti oru, ir dėl jame esančių baterijų jį pripažino pavojingu ir grąžino atgal.

Šiek tiek susinervinu, ir parašau laišką į paštą, kad paaiškintų kur kreiptis, nes noriu, kad sugrąžintų pinigus už nepristatytą siuntą.

Ką gi reiks vis dėlto taisyti. Internete paieškau kiek galėtų kainuoti visa motininė plokštė, ir randu, kad ne tiek ir daug 47-87 eurai. Pasiskaitau feedbackus, žmonės džiaugiasi, viskas veikia, tik kai kurios pasitaiko naudotos. Nu bet koks skirtumas, svarbu, kad veiktų. Užsisakau ir laukiu kol atsiųs. Kinietis dar paprašo paspausti paspirtuko „reset” mygtuką, patikrinti baterijos voltažą. Kaip ir buvo sakęs meistrelis – su baterija viskas tvarkoje.

Taigi laukiu kol atsiųs motininę plokštę ir kovoju su paštu dėl pinigų grąžinimo, bet apie tai kituose mano įrašuose.

 

6 komentarai apie “Bėdos su Xiaomi M365 paspirtuku”

  1. Nieko tau paštas negražins, pats kaltas, kad neskaitai, kas yra draudžiama (baterijos, oro pagalvės, aerozoliai ir pan.) siųsti į užsienį. Paštas siuntimo paslaugą atliko, tačiau daiktą sulaikė oro uosto muitinės patikra.

    Atsakyti
    • Yra visokių atvejų kai baterijas galima siųsti, o kad paspirtuko baterijos netinkamos nustatyta spėjimo būdu. Nu pažiūrėsim kuo čia baigsis.

      Atsakyti

Parašykite komentarą