Bėdos su Xiaomi M365 paspirtuku baigėsi

Yra sakoma: „Žmonės planuoja, o Dievas juokiasi”. Šią vasarą buvo pasijuokta ir iš mano planų į darbą važinėti su paspirtuku. Jį nusipirkau birželio viduryje, o pirmą kartą jį įjungiau tik rugpjūčio 27 dieną. Prietaringi žmonės jau iš vis, manau, būtų pridavę jį į metalo supirktuvę, bet aš prietarais netikiu, o ir kantrybės gan daug, pasirodo, turiu.

Pirmoji pasakojimo dalis apie mano nuotykius su neveikiančiu paspirtuku čia, o istorija kaip pavyko išsimušti iš Lietuvos pašto pinigus čia.

Taigi, kai Aliexpress keldamas ginčą pasirinkau, kad noriu susigrąžinti visus pinigus ir nusiųsti paspirtuką atgal, keisti šio pasirinkimo jau negalėjau. Ir viskas vyko pagal pirmąjį scenarijų, t.y. nesulaukę pardavėjo patvirtinimo apie gautą prekę, Aliexpress ginčą uždarė. Paprašė pridėti visokių įrodymų, kad paspirtukas neveikia ir t.t.

Savaitę panagrinėję, nusprendė, kad teisus pardavėjas, o ne aš, ir nieko man nekompensuos. Kaip suprantu, jie tiesiog analizavo tą situaciją, kad paspirtuko aš nenusiunčiau, nors buvau žadėjęs, todėl jie jokių pinigų ir negrąžins. O, kad aš likau su neveikiančiu paspirtuku tai jau jiems kaip ir dzin. Žodžiu, problemos esmė liko nenagrinėjama.

Supratau, kad šis procesas užtruks dar ilgai, o paspirtuku važinėtis norisi, todėl susiradau ir užsisakiau naują bateriją, jau ne M187 modelio, o galingesnę, tokio kaip ir norėjau nuo pradžių – M365. Pristatymas turėjo būti per dvi savaites.

Po tokio, man nepalankaus, Aliexpress sprendimo dar pateikiau apeliaciją. Bet jie pranešė, kad pardavėjui pinigus jau pervedė ir pasiūlė tartis su pačiu pardavėju. Kažkaip įsivaizdavau, kad pardavėjas gavęs pinigus nebereaguos daugiau į mano laiškus. Tačiau prisiminiau, kad nesu palikęs jokio atsiliepimo (feedback) apie prekę. Tai ir parašiau, kad jei sutiks man grąžinti dalį pinigų, tai paliksiu atsiliepimą gerą.

Visą tą laiką, iki ginčo pabaigos, kinietis su manimi susirašinėjo, kas 2-3 dienas ir siūlydavo paspausti tai vieną, tai kitą mygtuką, tai pamėginti bateriją atjungti, tai patikrinti jos įtampą, tai pasidaryti kažkokį laidą ir bandyti ją įkrauti tiesiogiai. Nesu aš tokių dalykų specialistas, tai eksperimentuoti su baterija nesinorėjo. O po tokio paskutinio mano pasiūlymo, kinietis pinigų gražinti nepanoro, bet pažadėjo atsiųsti naują BMS (Baterijos valdiklio) plokštę, kai tik turės.

Visa ši istorija man tarsi užburta. Nes laukimas naujos M365 baterijos prailgo, o ir siuntos sekimo kodas buvo, kažkoks neaiškus ir neteisingas, todėl parašiau pardavėjui, pasiteiravau kada ją gausiu. Jis operatyviai atrašė, kad tuoj susisieks su siuntų įmone ir išsiaiškins. Po kokio pusvalandžio pateikė atsakymą, kad siuntų įmonė, bateriją pametė, todėl gali išsiųsti arba naują arba gražinti pinigus į PayPal. PayPal, pasiūlė, matyt, todėl, kad nekelčiau ginčo (Dispute), ir kad nenukentėtų jo parduotuvės reitingas.

Kadangi pigesnio baterijos varianto niekur neradau, ir su greitesniu pristatymu nei kad žada šis pardavėjas, tai paprašiau išsiųsti naują. Jis žinoma padėkojo už tokį mano sprendimą, ir dar papasakojo, kaip pyksta ant siuntų įmonės dėl pamestos jo baterijos.

Šį kartą baterijos kelią jau buvo galima sekti. Išsiųsta buvo per UPS. Šiaip pirmą kartą irgi per UPS siuntė, tik nesuprantu kaip tokioje įmonėje galėjo siunta pasimesti. Visada galvojau, kad tokios įmonės kaip UPS, DHL, DPD FedEx… niekada siuntų nepameta.

Žodžiu, ankščiau per UPS nebuvo tekę siuntų gauti, ir iš dalies dėl to džiaugiuosi, nes pavyzdžiui DPD kai siuntą paleidžia iš Didžiosios Britantijos, tai praktiškai po paros ją jau turi. O su UPS siuntos kelias buvo va toks:

  1. Tamworth, United Kingdom 21/08/2018 19:10
  2. Stanford Le Hope, United Kingdom 22/08/2018 9:05
  3. Herne-Boernig, Germany 23/08/2018 0:57
  4. Dobra Strykow, Poland 24/08/2018 7:00
  5. Wolka Kosowska, Poland 24/08/2018 20:00
  6. Biruliskiai, Lithuania 27/08/2018 8:08
  7. Vilnius, Lithuania 27/08/2018 8:10
  8. ir tik 27/08/2018 16:10 ji pasiekė mane.

Labai pasisekė, kad bateriją gavau darbo dienos pabaigoje, nes kitaip visą dieną būčiau degęs nekantrumu ją išbandyti.

Parsinešiau bateriją į namus, prijungiau, paspaudžiau įjungimo mygtuką ir pajutau didelį palengvėjimą pamatęs, kaip įsijungia paspirtuko lemputės rodančios baterijos įkrovimo lygį. Taigi ši istorija pagaliau užsibaigė. Dabar laukia įrašas su paspirtuko apžvalga.

Parašykite komentarą