Atsistojau ant Mini2 – daugiau svarstyklių man neprireiks

Nuo pirmos dienos, kai tik pirmą kartą užsiregistravau į kilo.lt, pradėjau stebėti savo svorį ir duomenis kaupti bei analizuoti excel’iuke. Svorį matavau praktiškai kiekvieną dieną. Na, bet ko iš manęs norėti, juk analitikas…

Pirmiausia naudojau paprastas, mechanines svarstykles su rodykle. Paskui, norėdamas šiek tiek daugiau tikslumo, nusipirkau elektronines. Dabar, praėjus gan nemažai laiko, ir exceliuke suvedęs jau vos ne 100 eilučių, supratau, kad atėjo laikas svertis išmaniai.

Išmanios svarstyklės mano akiratyje buvo tik vienos – Xiaomi Mi Scale2. Tačiau jos buvo gan brangios, todėl pirkimą vis atidėdavau. Dabar gi, atradau Xiaomi šeimos įmonę YUNMAI, kuri taip pat gamina išmaniąsias svarstykles.

YUNMAI gamina keletą svarstyklių modelių, aš pasirinkau Mini 2, nes jų kaina buvo mažiausia, o funkcionalumu nenusileido nei vienam kitam modeliui.

Mini2 yra gan nedidelės 26x 26×2.60cm, sudėjus jas šalia su mano senosiomis svarstyklėmis, jos atrodo kaip vaikiškos – tikrai nedidelės, pateisina savo pavadinimą. Svarstyklių paviršius – stiklinis, su metaliniais ovalo formos elektrodais (?). Svarstyklės naudoja 3 AAA tipo baterijas. Jas galima įsigyti juodos arba baltos spalvos.

Svarstyklių paviršiuje ekrano, kuriame turėtų būti matomi skaičiai nėra, tačiau ant jų atsistojus, skaičiai įsižiebia balta spalva. Toks ekrano paslėpimas man labai patinka, jis svarstyklėms suteikia daugiau modernumo.

Svėrimasis trunka keletą akimirkų: atsistoji, ekrane pasirodo skaičiai ir Bluetooth indikatorius, kuris keletą kartų sumirksi, informuodamas, kad duomenys yra perduoti į telefoną.

Svarstyklės parodo tik svorį, tačiau telefone galima pamatyti kur kas daugiau informacijos. Telefone galima rasti kūno riebalų procentą, kaulų masę, vandens kiekį organizme ir t.t. Svorį svarstyklės atvaizduoja gan tiksliai (nurodoma, kad gali būti iki 300 gramų paklaida). Žinoma tikslumas priklauso ir nuo grindų ant kurų jos stovi. Taigi pastumdžius svarstykles ir suradus tinkamą vietą, jos svorį rodė tokį pat, kaip ir mano senosios elektroninės svarstyklės.

Tačiau kitų duomenų tikslumu aš šiek tiek abejoju. Teoriškai, norint išmatuoti pvz. riebalų procentą tiksliai, reikėtų svarstyklių elektrodus laikyti dar ir rankose (nepakanka, kad jie liestųsi tik su kojomis). Tačiau tai nėra tik šių svarstyklių trūkumas, tai galioja visoms tokio tipo svarstyklėms. Tačiau kaip ten bebūtų, bet man nustatytas 18% kūno riebalų procentas yra labai realus. Susiradau keletą nuotraukų internete, kaip atrodo žmonės su panašiu riebalų procentu, tai galiu pasakyti, kad skirtumas tarp mano ir jų pilvo, ne toks ir didelis. Žodžiu, bet jau riebalų procento pokyčiui, svarstyklės stebėti tikrai tinkamos.

Informacijos stebėjimui ir kaupimui galima naudoti du appsus – svarstyklių gamintojo YUNMAI arba tiesiog Mi Home. Tiesa, YUNMAI paskyra sinchronizuojasi ir Google Fit programėle, bei Samsung SHealth. Tačiau SHealt niekaip duomenų neužsikrauna. Reiks dar pasiaiškinti kodėl.

Taigi, Mini2 mane svers ilgai, nes geresnių tokio tipo svarstyklių neįsivaizduoju. Jeigu ir jūs norite svertis išmaniai, tai šias svarstykles galite įsigyti čia.

3 komentarai apie “Atsistojau ant Mini2 – daugiau svarstyklių man neprireiks”

  1. 🙁 🙁 🙁 Aš ir tokių noriu. Problema, kad dovanų gavau nuo Kalėdų Senelio kitokias, jos matuoja irgi viską, bet parodo tik ekrane, neturi ryšio su telefonu ir tada nieko nesupranti, nei ką rodo, nei ar gerai, ai žodžiu, tik sveriuosi, o kitų parametrų nežiūriu, nes reiktų gerokai instrukciją studijuoti 🙁 O dabar gi pirktis kitų negaliu, ką pagalvos Kalėdų Senelis, kad bloga jo dovana 🙁

    Atsakyti
    • Aš turiu dvejas žiemines pirštines. Vienas pirštines padovanojo vienas Kalėdų senelis per vienas Kalėdas, kitas – padovanojo kitas Kalėdų senelis per kitas Kalėdas. Tai dabar, jei žinau, kad susitiksiu su kuriuo nors Kalėdų seneliu, tai visada užsimaunu jo dovanotas pirštines. Taip nei vienas Kalėdų senelis nepagalvoja, kad blogą dovaną padovanojo 🙂

      Atsakyti
  2. 🙂 Svarbu nesusimaišyti kurias kuris 🙂 Aš tai pamirštu tokius dalykus. Mano dukra pastoviai siūlo pirštines užsidėti, na, taip primena, kad čia jos dovana, o aš vis pamirštu 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą