Protinių dantų rovimas: Apsilankymai klinikose

Personalas Antakalnio poliklinikoje ir Žalgirio klinikose skiriasi kaip diena ir naktis. Antakalnyje visi rimti, dalykiški, skuba… kai tuo tarpu Žalgirio klinikose bendravimas su pacientais daug šiltesnis, su juokeliais ir pan. Žodžiu, aplinka daug malonesnė, atvykęs ten nesijauti našta, nors supranti, kad žmonės darbo turi labai daug.

Vizitas pas poliklinikos odontologą

Vizitas Antakalnio klinikoje praėjo gana greitai ir be nuotykių. Vykdamas į jį slapčia tikėjausi, kad bent vieną dantį man išraus, nes tas probleminis jau savaitę buvo patinęs ir labai neramino.

Tačiau patikrinusi dantis, odontologė pasakė, kad ji gali tik išvalyti tą dantį, kad pasibaigtų tinimas, o traukti vistiek reikės Žalgirio klinikoje. Antakalnyje būtų galima išrauti nebent tik viršutinius. Variantas traukti tik viršutinius man neatrodė patrauklus, nes buvau nusiteikęs visus lupti vienu metu, o kadangi į Žalgirį vistiek teks vykti, tai viską ten ir nusprendžiau atlikti.

Dar odontologė parekomendavo tam dančiui išvalyti naudoti kažkokį kitokį šepetuką ir skalauti burną skalavimo skysčiu be alkoholio. Aš kaip tik atvirkščiai darydavau – visada stengdavausi pirkti skystį su alkoholiu, nes alkoholis žudo bakterijas. Na, bet gydytoja geriau žino.

Kadangi poliklinikoje ne tik gavau siuntimą, bet dar buvo patikrinti ir dantys, tai už tai teko susimokėti nedidelį 80 centų mokestį.

Apsilankymas pas Burnos Chirurgą

Atvykus į Žalgirio kliniką su siuntimu keliauji tiesiai į registratūrą (nepaisant to, kad jau esi užsiregistravęs internetu). Registratorė kažką paspaudinėjusi kompiuteryje nusiunčia prie gydytojo kabineto ir praneša, kad atėjus laikui mane pakvies.

Belaukiant, iš kabineto išėjusi seselė duoda užpildyti standartinę anketą, kurioje reikia nurodyti informaciją apie ligas, vartojamus vaistus ir pan. dar pasako, kad reikės pasidaryti panoraminę dantų nuotrauką ir išduoda gudrybę kaip ją pasidaryti greičiau. „Kadangi aš sakau, kad vyrai kaip vaikai, tai jei matysi, kad ilgai nekviečia nuotraukos daryti, tai paspausk mygtuką į vaikų kabinetą„.

Tai aš šia gudrybe mielai ir pasinaudojau. O už nuotrauką reikėjo susimokėti 3 eurus su centais (šiaip nemokamai darė, tik už medžiagos kainavo).

Žodžiu, visi šie anketų pildymai ir nuotraukos darymas truko apie pusvalandį, reikia bent pusvalandžiu ankščiau, arba geriau net ir visa valanda ankščiau, jei esate užsiregistravę vėlesniam laikui (aš buvau iš pat ryto).

Apžiūrėjęs mano dantis ir panoraminę dantų nuotrauką gydytojas taip pat patvirtino, kad rauti dantis būtina. Nes ten visokie kaulų uždegimai yra ir pan. Jis taip pat rekomendavo visus keturis dantis vienu kartu traukti. Kadangi aš ir pats taip norėjau, tai neabejodamas ir sutikau.

Taip pat gydytojas papasakojo, kad viršutinius dantis išrauti yra paprasta, o apatinius raunant teks gręžti kaulą ir skaldyti pačius dantis. Žodžiu, yra reikalų su apatiniais, matyt, todėl Antakalnio poliklinikoje odontologė ir nenorėjo su jais prasidėti.Iš gydytojo gavau tyrimų, kuriuos reikės atlikti sąrašą. Ir nukeliavau derinti operacijos datos.

Užsirašyti operacijai pavyko maždaug už mėnesio. Gydytoja papasakojo ką reikės turėti atvykstant ir rekomendavo prieš atvykstant skaniai pavalgyti 🙂

To be continued…

1 komentaras apie “Protinių dantų rovimas: Apsilankymai klinikose”

Parašykite komentarą