Napoleon Hill – Mąstyk ir būk turtingas!

Seniai jau nebuvau klausęs jokios audio knygos. Paskutinė buvo – „Jokių kompromisų„. Klausiau ją daugybę kartų, labai gera knyga. Vėliau pasinėriau į Spotify melodijas… Gal per daug skūpas pasidariau, kad jų paskutiniu metu nebepirkau…? Kaip ten bebūtų, gavau iš Audiotekos bonusą, todėl virtualią audio knygų lentyną pasipildžiau keliomis naujomis knygomis. Pirma iš jų – „Mąstyk ir būk turtingas„.

Mąstyk ir būk turtingas„, tai motyvuojanti, asmeninio tobulėjimo knyga. Aš tokių knygų perskaitęs/perklausęs esu ne vieną. Ir daugelis knygos minčių man jau žinomos. Bet gal žinomos ne dėl to, kad girdėtos, bet dėl to, kad mano mąstymas pasikeitė ir visada galvoju ta linkme? na, norėčiau tikėti, kad taip ir yra 🙂

Knygos skyriai yra pavadinti „žingsniais link turtų“ ir jų yra 13: troškimas, tikėjimas, savitaiga, specialios žinios, vaizduotė, planavimas, sprendimas, atkaklumas, komandos jėga, seksualinės energijos transformacija, pasąmonės galia, smegenys ir šeštasis pojūtis.

Man visada būna įdomiausios tos idėjos, kurias išgirdęs pagalvoju: „wow, o aš visą laiką galvojau, kad reikia daryti atvirkščiai”. Kaip pavyzdys, ankščiau minėta knyga „Jokių kompromisų”, ten autorius pasakoja, kad derybas reikia pradėti iš priešininko pirmiausia bandant ištraukti žodį „Ne”. Nors aš visada buvau mokomas klausimus uždavinėti taip, kad pašnekovas man atsakinėtų „Taip”. Ir kai autorius argumentais mane įtikino, kad iš tiesų reikia pradėti nuo „Ne”, buvo wow.

Tai šioje knygoje man gal įdomiausia dalis pasirodė ta, kad reikia išmokti seksualinę energiją transformuoti ir nukreipti į darbą. Trumpai tariant, į darbą reikia išmokti žiūrėti kaip į seksualią moterį. Ir ne tik į darbą, o apskritai į visas savo veiklas. Na, kad su entuziazmu atliekamas darbas gaunasi kokybiškesnis, jokia čia naujiena, bet kad galima transformuoti energiją, nuskambėjo įdomiai.

Dažnai į įdomią užduotį pasineriu stačia galva, ir tada jau man jau jokių energijų transformuoti nereikia. O gal čia kaip tik ir būna įvykęs natūralus energijos transformavimas…?

Knygoje pasakojama apie tai kaip ugdyti pasitikėjimą savimi, mokoma, kaip teisingai kurti planus, aprašomos svarbiausios lyderio savybės, ir tai kas lyderius stumia į nesėkmę. Paminimos svarbiausios nesėkmės priežastys tokios kaip: tikslo neturėjimas, ambicijų nebuvimas, delsimas, azartas, baimė, netinkamas sutuoktinis, prietarai, netinkama profesija, egoizmas. 

Bendrai vertinant tai knyga labai nebloga. Labiausiai ji tiks tiems, kurie yra dar tik savo asmeninio tobulėjimo pradžioje. Tačiau ir besidomintiems tuo ilgesnį laiką ši knyga patiks.

Knygą pirkau Audiotekoje, jei ir jūs ją ten pirksite, pasinaudokite nuolaidos kodu KSI ir sutaupykite 15%.

4 komentarai apie “Napoleon Hill – Mąstyk ir būk turtingas!”

  1. Oi, aš tai daug dabar knygų iš audiotekos klausau, kamščiai kai prasidėjo. Šiuo metu, net dvi vienu metu, apie smegenis, eina sau, kaip įdomu. Tik nebepasigiriu pas save, ką persklausiau, gal kada susiimsiu ir parašysiu, nes tikrai tokios įdomios ir naudingos. Apie šią knygą, tai klausiausi ar tai šorto, ar tai kaip duoda pradžioje nemokamai paklausyti ir, tiesą sakant, manęs neužvežė šita knyga.
    AI, paklausti norėjau. Apie seksualinės energijos transformaciją. 🙂 Tai čia kaip, transformuoji seksualinę energiją į darbinę, į pinigus? Ir jos nebelieka? Eeee, kažkaip nelabai man šita mintis 🙂 Geriau seksualinė energija, nei daug pinigų 🙂

    Atsakyti
  2. Na, man pats žodis „transformacija” reiškia, kad iš vienos būsenos pereina į kitą.

    Transformacija reikšmė: 1. reiškinio formos, pavidalo pakeitimas, kaita.

    O dar pritaikius energijos tvermės dėsnį, kad energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. :), kaip ir turėtų nelikti 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą