Susan Cain – Tyla. Introvertų galia pasaulyje, kuris nesiliauja kalbėjęs

Och, ilgai užtruko šios knygos klausymas. Paprastai, audioknygas klausausi keliaudamas į/iš darbo. Todėl prasidėjus karantinui knygų ir nebeklausiau. Dabar vėl pradėjau dirbti ofise, todėl vėl turiu progų pasiklausyti.

Apie knygą

Turinio tikėjausi kiek kitokio. Maniau, knyga bus su kokia nors istorija, siužetu ar pan. Tačiau ji daugiau mokslinio stiliaus – joje daug faktų, tyrimų ir t.t. Todėl vietomis buvo sunkoka išlaikyti sutelktą dėmesį.

Tačiau pats turinys labai geras. Ją perklausyti ar perskaityti labai rekomenduočiau paaugliams, kurių asmenybės dar tik formuojasi, kurie bando suprasti kas ir kokia jie yra, ir beabejo jų tėvams.

Prisimenu save paauglystėje… Aš savaitgalius dažniausiai leisdavau namuose, su draugais retai susitikdavau. Man pakakdavo bendravimo mokykloje su klasiokais. Tačiau kai pirmadienį visi susitikę mokykloje dalindavosi savo savaitgalio nuotykiais, aš jausdavausi keistai… Mąstydavau, kaip čia visi susitinka, bendrauja, o aš net labai ir nenorėdavau niekur eiti. Vėliau galvodavau, kad su manimi kažkas ne taip, ir galbūt norėdavau su kažkuo susitikti, bet ne todėl, kad pats to norėčiau, o todėl, kad taip daryti įprasta kitiems…

Kai augau nebuvo kur gauti tokio tipo knygų, todėl savęs pažinimo procesas buvo, galima sakyti, neįmanomas. O tą daryti, suprasti tai, kad žmonės yra skirtingi, ir kad tavo noras „pailsėti” nuo kitų yra visiškai normalus – yra be galo svarbu.

Pasak knygos intravertai yra inovatyvūs, kūrybingi, tačiau mėgsta dirbti vieni, jiems nereikia reklamos. Kai kurios šalys netgi skatina žmonių intravertiškumą, pvz Azijos šalyse intravertiškumas laikomas dideliu privalumu. Tačiau vakarų šalyse priešingai – svarbiau yra ekstravertiškumas. Tačiau nėra visiškų intravertų ir visiškų ekstravertų, šios savybės žmonės yra susipynusios, todėl nors ir laikant save intravertu, galima išmokti elgtis kaip ekstravertu.

Apie įgarsinimą

Labai kliuvo šios knygos įgarsinimas. Pirmą kartą klausiau moters įgarsintą knygą. Ji buvo skaitoma lėtai, šaltai, kaip kokia techninė literatūra apie kokios nors gamyklos stakles. Vėliau prisiminiau, kad Audiotekos programėlėje galima skaitomą tekstą pagreitinti, tai 1,25 greitis man buvo pats tas.

Vertinimas: 👂👂👂👂👂👂👂👂👂👂🏿

Šią knygą, kaip ir visas klausytas audioknygas pirkau Audioteka.lt. Jeigu nuspręsite ją įsigyti ir jūs, tai pirkdami nurodykite nuolaidos kodą KSI ir gausite 15% nuolaidą.

1 komentaras apie “Susan Cain – Tyla. Introvertų galia pasaulyje, kuris nesiliauja kalbėjęs”

  1. Ooo, labai intriguoja, man kaip introvertui. Esu pradžią skaitęs, labai įdomi, bet matyt kaip ir tu sakai, kad tokia mokslinė, tai numečiau skaitymą, bet pirma pas mane eilėje. Bet rimtai, reiks pabandyti klausyti, o ne skaityti, gerą mintį pametėjai. Juolab, kad kamščiai artėja, bus laiko mašinoje.

    Atsakyti

Parašykite komentarą