NVIDIA Shield TV Pro – ar būna geresnių?

Kartais sistemos atnaujinimai pridaro daugiau žalos nei naudos. Taip nutiko su mano MiBox’u. Po kažkurio atnaujinimo iki tol gerai veikęs, pradėjo atsijunginėti pultelis ir vienintelis būdas jį vėl prijungti – iš rozetės ištraukti ir vėl prijungti MiBox’o maitinimą. Kartais atsijungdavo kartą į savaitę, kartais dažniau. Kas kelis mėnesius gaunami sistemos atnaujinimai problemos nepašalindavo. Tačiau kai atsijunginėti pradėjo kelis kartus per dieną, kantrybė pasibaigė, ir užsisakiau NVIDIA Shield TV Pro.

NVIDIA Shield Android TV Pro – toks visai gan rimtas TV box’as. Nežinau at šiuo metu rinkoje yra kažkas geresnio už jį. Tiesa, Lietuvoje juo neprekiaujama, todėl teko pasinaudoti Shipzee paslaugomis ir atsisiųsti jį iš Amerikos.

Shield varomas NVIDIA® Tegra® X1+ procesoriaus, 256 branduolių GPU ir 3 GB RAM atmintimi. Taip pat turi 16 GB vidinės atminties, 802.11ac 2×2 MIMO 2.4 GHz ir 5 GHz Wi-Fi, bei Bluetooth 5.0 + LE. Labai džiugu, kad Shield turi net ir LAN jungtį.

Šūstras ir Shield pultelis – šiaip prie paties box’o jungiasi per Bluetooth, bet dar turi ir IR siųstuvą, kad galėtum valdyti televizoriaus garsą. Taip pat kaip ir Xiaomio jis irgi turi mikrofoną. Dar turi ir akselerometrą ir mygtukų apšvietimą, todėl jį sujudinus (pvz. paėmus nuo stalo) apšvietimas automatiškai įsijungia.

Shield irgi naudoja Android TV skirtą OS, todėl iš pirmo žvilgsnio nuo MiBox nedaug ir skiriasi. Tačiau taip yra tik iš pirmo žvilgsnio, nes Shield turi daugiau nustatymų ir galimybių. MiBox’as netutrėjo netgi elementarios „Restart” galimybės. Norint jį perkrauti kiekvieną kartą reikėdavo eiti ir išjunginėti jį iš rozetės, tuo tarpu Shield galima susieti su televizoriumi, kas leidžia išjungus Shield, automatiškai išjungti ir televizorių, o jį įjungus ir televizorių įjungti.

Viena iš TOP jo funkcijų – AI vaizdo padidinimas nuo 720p/1080p iki 4K iki 30 FPS. Deja mano televizorius tempia tik 1080p, tai šitos funkcijos pilnavertiškai išbandyti negaliu.

Su Xiaomi televizijai žiūrėti naudojau GO3 programėlę. Kaip ir neblogas variantas minimaliems poreikiams. Tačiau pasijungti IPTV – daug įdomesnis dalykas 🙂 Xiaomis su IPTV sunkiai tvarkėsi, tiksliau, su lietuviškais HD kanalais. Vaizdas būdavo toks šiek tiek striginėjantis, labai erzinantis akis.

Todėl buvo labai smalsu pažiūrėti kaip su šitais kanalais tvarkysis Shield’as. O tvarkosi jis puikiai! Jokių striginėjimų, jokių kibinėjimų – viskas puikiai. Ir šiaip pats navigavimas po programas veikia labai greitai, pvz Kodi užsikrauna kelis kartus greičiau nei mibox’e, vos ne akimirksniu.

Dar Shield’as pritaikytas Android žaidimų žaidimui. Galima papildomai nusipirkti pultelį jiems žaisti. Taip pat palaiko ir NVIDIA GeForce NOW žaidimų srautinio perdavimo paslaugą. Šią paslaugą galima vieną valandą nemokamai išbandyti, tai gal kada reikės pasijunti pelę su klaviatūra ir sužaisti. Na, bet turint PS4, tai man tokia nelabai ir reikalinga paslauga.

All in All, tai labai fainas daiktas čia. Kol kas labai džiaugiuosi.

2 komentarai apie “NVIDIA Shield TV Pro – ar būna geresnių?”

  1. Na iš USA siųstis tikrai nebūtina, parduoda juos vokiečių Amazon, siunčia ir į Lietuvą. Aš iš ten savo pirkau, jau seniai gana. (dar iš tų laikų, kai žaidimų pultelį pridėdavo) Dabar naujausias modelis kainuoja 200 Eur.
    Su garantiniu irgi jokių bėdų, man buvo nusprogęs (perkaito matyt), tai atsiuntė naują.
    Gaila, kad niekas negamina nieko geresnio kol kas, nes Tegra X1 procesorius jau gerokai senstelėjęs. Bet video žiūrėjimui per akis, o prisijungus pultelį galima ir žaidimus pastreaminti iš savo PC.

    Atsakyti
    • Kažkaip neišsiugdau įpročio Amazon’e apsipirkinėt 🙂 tai paieškojau lietuviškuose eshop’uose, tada ebay ir po to prisiminiau apie Shipzee 🙂

      Nekyla problemų su juo? neseniai įsidiegiau Apple tv, tai žiūrint filmus, negaliu garso valdyti, eina ant max garsumo, o spaudant garso mygtukus pultelyje, ekrane matosi pranešimas, kad eičiau į nustatymus ir ten kažką įjungčiau. O ten junginėjant nustatymus, tai tik sisteminį garso valdymą išjungt/įjungt pavyksta…

      Atsakyti

Parašykite komentarą