Munzee – QR kodų medžioklė

Fiksavimas

Pirmąjį Munzee QR kodą atradau netyčia, kai išsileidau į Geocaching – lobių paiešką. Lobio ieškojau šalia priešgaisrinės gelbėjimo stoties. Kadangi jo ieškojau pirmą kartą, tai tą daryti man nelabai sekėsi. Visur dairydamasis, netyčia, ant ženklo su užrašu „nuotekos” (kitoje jo pusėje) pamačiau priklijuotą QR kodą. Pamaniau, kad tai gali būti kokia nors nuoroda į ieškomą lobį, todėl nuskenavau jį su telefonu ir pamačiau, kad tai visai kitas žaidimas. Greitai parsisiunčiau Munzee apps’ą ir užsiregistravau.

IMG_2206

Apsse yra žemėlapis su visais paslėptais QR kodais, kuriame pamačiau, kad netoli yra daugiau paslėptų kodų, todėl pradėjau ieškoti, ne lobių, o kodų.

Fiksavimas

O kodų prislapstyta visur. Pradžioje pastebėjau, kad jie dažniausia klijuojami ant metalinių paviršių, tai prieidamas jau iš tolo gali nujaust kur jis bus. Bet vėliau jų teko matyt priklijuotų ant medžių, ir gan aukštai, kad niekaip nepavyko pasiekt.

IMG_2215

Beje, susiradus žemėlapyje kodą prie kurio planuoji eit, visada reikia paskaityt komentarus apie jį. Kartais kodų jau nebebūna nurodytoje vietoje. Kartais jie būna uždažyti, arba tiesiog atsiklijavę ir nukritę.

IMG_2220

Kodų yra ne tik viešuose vietose (ant ženklų, elektros pastočių, lietvamzdžių…), bet ir apleistuose kiemuose. Vienas kodas buvo priklijuotas, kažkur šalia Austrijos ambasados tvoros, kuri stebima vaizdo kamerų, todėl nesiryžau arti vaikščiot su telefonu bandydamas kažką nufotografuot.

IMG_2208

Munziai gali būti ne tik QR kodų pavidalu. Kai kurie lipdukai turi NFC (žemėlapyje pažymėti geltonai arba mėlynai, kol kas nežinau kuo jie skiriasi). Kiekvienas surastas munzis duoda taškų ir kelia accounto lygį.

Kiek teko ieškot, visi munziai buvo paslėpti pakankamai nesunkiai prieinamose vietose, todėl greitai toks ieškojimas pabodo… Įdomesniu žaidimas taptų, jei munziai būtų ekstremalesnėse, sunkiau pasiekiamose vietose. Bet tai priklauso nuo pačių žaidėjų, nes lipdukus klijuot gali visi.

0 komentarų apie “Munzee – QR kodų medžioklė”

  1. Na kad kodai lengviau randami nei lobiukai tai tikrai nedaro sio zaidimo nuobodesniu. Man kaiptik tai kaip pliusas nes nereikai slapstytis nuo aplinkiniu akiu arba kaisioti pirstus i visas skyles 😀 nors zaidziu ir ta ir ta kai buna laiko.

    o kas ka reiskia gali ant zemelapio papsausti klaustuka ir ten atsidaro visi tipai arba sitoj nuorodoj
    https://munzee.zendesk.com/forums/20748267-Munzee-Types-

    Atsakyti
    • Dėkui už nuorodą 🙂 na, man būtų daug įdomiau, jei reikėtų kabarotis, kur nors ant kokio stulpo ar tilto, ar šiaip kur 😀 nes dauguma rastų munzių buvo tikrai labai legvai randami. Na, bet pats, pasistengsiu įdomiau juos paslėpt 🙂

      Atsakyti
  2. Na taip as turiu atsispausdines lipduku viesam rodymui su nuorodom ir paprastu QR kodu kuriuos galima uzkisti kur nors. Mintis dar kilo kad ideti i geocache munziuka kai ieskosiu lobiuku aisku isanksto suderinus su savininku kad nepyktu 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą