Vyrai kilę iš Marso, moterys – iš Veneros – John Gray

Kalbant apie vyrų ir moterų skirtumus, paaiškinimų, kad vyrai kilę iš Marso, o moterys iš Veneros, girdėjau jau labai seniai. Vėliau sužinojau, kad yra tokia knyga, ir jau gan sena. Ankščiau tokios knygos man nebuvo labai įdomios, bet dabar kai perskaičiau knygą „5 meilės kalbos„, atsirado noras labiau pasigilinti į vyrų ir moterų skirtumus.

Man ši knyga pasirodė kaip „5 meilės kalbos” knygos papildymas. T.y. Gyventi manant, kad pakanka žinoti, kas tavo partnerį daro laimingu, nepakanka. Dar labai svarbu žinoti kaip su juo bendrauti, ką jis iš tikro nori pasakyti, kas lemia jo tam tikrą elgesį ir t.t.

Savo knygoje John Gray kelia teoriją, kad vyrai ir moterys iš pradžių gyveno skirtingose planetose, kuriose buvo savos bendravimo taisyklės. Todėl vėliau susitikę Žemėje, vyrai ir moterys bandydami gyventi pagal savo planetų taisykles pradėjo nesuprasti vieni kitų.

Beskaitant knygą internete teko rasti straipsnį, kuriame viena mokslininkė bando paneigti šią teoriją, esą vyrai ir moterys nėra skirtingi… Bet perskaičius straipsnį man susidarė įspūdis, kad ta moteris yra feministė ir, kaip ir dauguma feminisčių, ji nesugeba blaiviai mąstyti, o tiesiog bet kokia kaina bando įrodyti savo tiesas. Na, kaip kokie veganai, kurie aiškina, kad mėsa yra blogis ir bando priversti kitus tapti veganais.

Knyga man patiko panašiai taip kaip ir „5 meilės kalbos”. Ją beskaitant atradau ne vieno savo įpročio paaiškinimą. Tikrai verta ją perskaityti ir vyrams ir moterims. Nes perskaičius, moterims taps aišku, kodėl vyrai kartais tiesiog nenori kalbėti, ir kad moterims dėl to visiškai nereikia įsižeisti; vyrai sužinos, ko moterys iš tiesų nori, kai sako, kad nori būti išklausytos ir pan. Knygoje daug įvairių pavyzdžių iš porų gyvenimo, pavyzdžių kaip rašyti meilės laišką partneriui ir t.t. Knygoje sudėta tikrai labai daug naudingos informacijos. Rekomenduoju visiems.

P.S. Siūlau apie šią knygą perskaityti dar vieną, mano draugės, pradedančiosios blogerės, Beatos nuomonę 🙂

 

1 komentaras apie “Vyrai kilę iš Marso, moterys – iš Veneros – John Gray”

Parašykite komentarą